Balibar (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Balibar in Amsterdam Zuid voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorscholen. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

 • Vijf uur per dag geopend, vijf dagen per week, gedurende 40  weken per jaar (openingstijden onderaan).

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool De Avonturijn

We werken samen met de basisscholen. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als op de basisschool waarmee wordt samengewerkt. Daardoor is de stap naar de basisschool makkelijker. Je kind komt er dezelfde spel- en leermaterialen tegen als op de voorschool.

Spelend leren met Startblokken

Er wordt gewerkt met het VVE Themaprogramma Startblokken. Dit loopt door in één leerlijn naar de eerste twee groepen van de basisschool.  Het themaprogramma Startblokken gaat er vanuit dat jonge kinderen zich ontwikkelen wanneer er contact en interactie is met leidsters en met andere kinderen; als ze op hun eigen manier mee mogen doen – door te imiteren en te spelen -; én als de begeleiders hen erbij betrekken en helpen. De ruimte van de voorschool  is ingedeeld in hoeken: leeshoek, poppenhoek, bouwhoek, en de knutselhoek. Bij alle activiteiten wordt veel aandacht geschonken aan taal. In de school bevindt zich een ouderkamer waar ouders elkaar kunnen ontmoeten en waar zij onder andere informatie krijgen over het programma Startblokken. De voorschool maakt dagelijks gebruik van het speellokaal van de school. De kinderen spelen buiten op het schoolplein dat achter de school ligt.

Spelen en leren

Onze pedagogisch medewerkers stimuleren de kinderen bij spelletjes, tekenen, knutselen, puzzelen, zingen en taal. Met taalactiviteiten helpen ze peuters de woordenschat uit te breiden. Zo worden de peuters op een leuke, speelse en leerzame manier voorbereid op de basisschool. Het is belangrijk dat de peuters het naar hun zin hebben, want een kind dat het naar de zin heeft ontwikkelt zich goed.

Activiteiten, spelen en bewegen

We zorgen voor een gezellige en ontspannen sfeer, er is voldoende uitdagend spelmateriaal en er zijn volop mogelijkheden voor de kinderen om te bewegen, te ontdekken en samen te spelen. We vinden het belangrijk dat we ook naar buiten gaan met de kinderen en dat we met peuters beweegspelletjes doen. Zo wordt hun motorische ontwikkeling gestimuleerd.

Gezond tussendoortje en drinken

Gezond eten en drinken is een belangrijk onderdeel van goede opvang. Daarom letten we er op dat het eten en drinken geen of weinig toegevoegde suikers, kleur- en smaakstoffen bevatten. Verder zit er zo weinig mogelijk zout en vet in ons eten. In de loop van de ochtend of middag eten we met de kinderen een cracker of fruit.

Contact met ouders/verzorgers

Door het geven van individuele aandacht zorgen we ervoor dat je kind door ons wordt gezien. Tijdens de dagelijkse overdracht vertellen we je over de bijzonderheden van de dag. Als je vragen hebt over de opvoeding of over het gedrag van je kind, proberen wij je goed te adviseren. Over de algemene zaken op de groep of op de locatie worden er ouderavonden georganiseerd.

Kennismaking?

Als je geïnteresseerd bent in Balibar dan kun je een bezoekje brengen aan de locatie of telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking (zie onder de contactgegevens).

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

 •   Rustenburgerstraat 236, 1073 GK Amsterdam
 •   020-4714765
 •   231460478 (LRKP-nummer)
 •   vve.balibar@combiwel.nl
 •   Inspectierapport
 • Peutercombi voorschool
 • Stadsdeel Zuid
 • 5 uur open
 • 40 weken open
 • 08.30 – 13.30   

Kaart