Annie M.G. Schmidt (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Annie M.G. Schmidt in Amsterdam West voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op Peutercombi voorschool Annie M.G. Schmidt. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Annie M.G. Schmidt is vijf uur per dag open, vijf dagen per week, 52 weken per jaar, dus ook in de schoolvakanties. De openingstijden zijn van 8.30 – 13.30 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met brede school Annie M.G. Schmidt

We werken samen met basisschool Annie M.G. Schmidt. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met het themaprogramma ‘Startblokken’

Er wordt gewerkt met het themaprogramma ‘Startblokken’. Het is een programma waarbij spelenderwijs met thema’s wordt gewerkt, met extra aandacht voor de taalontwikkeling. Er is een nauwe samenwerking met de basisschool, vooral met de leerkrachten van groep 1 en 2, waarmee de voorschool samen de doorgaande leerlijn voor je kind vormgeeft.

Buitenruimte

Er is een aparte buitenspeelruimte (grenzend aan de aparte ingang) voor de peuters met een zandbak en veel buitenspeelgoed. De buitenruimte heeft een speel/klimhuis. Zodra het weer het toelaat gaan we met je kind naar buiten, waar het heerlijk kan spelen en ravotten.

Ouderbetrokkenheid en uit&thuis rond thema’s

Spelen, ontdekken en leren, we luisteren naar de natuurlijke behoefte van kinderen. Daarom bieden we de kinderen met thema’s belevenissen aan. Thema’s zijn bijvoorbeeld ‘herfst’, ‘verkeer’, ‘ziek & gezond’, ‘kleding’, ‘feest’, ‘kriebelbeestjes’ of ‘op de boerderij’. Zo ontdekken de kinderen de wereld waarin we leven. Voor de kinderen is het leuk als ouders en verzorgers thuis ook weten wat er gedaan wordt. Daarvoor hebben we uit&thuis. Met uit&thuis informeren we ouders en verzorgers over de thema’s, verschijnen er nieuwsbrieven en maken we thema-thuis-werkboekjes.
Naast deze georganiseerde aanpak rond de thema’s, informeren onze medewerkers de ouders ook dagelijks bij het halen en brengen over de belevenissen van de kinderen. En zij kunnen advies geven bij vragen over opvoeding of over de ontwikkeling van de kinderen.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

  •   Brederodestraat 108, 1054 VH Amsterdam
  •   06-18188442
  •   294330537 (LRKP-nummer)
  •   annie@combiwelvoorkinderen.nl
  •   Inspectierapport
  • Peutercombi voorschool
  • Stadsdeel West
  • 5 uur open
  • 52 weken open
  • 08.30 – 13.30   

Kaart