Amsterdamse Montessori (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang in de Montessorischool in Amsterdam Zuid voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorscholen. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

 • Vijf uur per dag geopend, vijf dagen per week, gedurende 52 weken per jaar (openingstijden onderaan).

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met de Amsterdamse Montessorischool

We werken samen met de basisscholen. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als op de basisschool waarmee wordt samengewerkt. Daardoor is de stap naar de basisschool makkelijker. Je kind komt er dezelfde spel- en leermaterialen tegen als op de voorschool.

Spelend leren met Ko Totaal

Op de Amsterdamse Montessori wordt er gewerkt met de methodiek Ko Totaal. De leidsters stimuleren de samenwerking  tussen ouders en (voor)school, gericht op de ontwikkeling van de kinderen. Zo worden de ouders geïnformeerd via een nieuwsbrief over de gang van zaken op de voorschool. Er wordt op speelse wijze aandacht besteed aan alle ontwikkelingsaspecten van je kind. Er is een evenwichtige verdeling qua activiteiten in het dagschema. De leidsters observeren en begeleiden om het spel te verrijken en te verdiepen. Voorop staat de veiligheid en de vertrouwde omgeving waarin het kind zich prettig en thuis voelt.

De locatie

We hebben een mooi ingericht en ruim peuterlokaal in het gebouw van de Amsterdamse Montessorischool. Er is een buitenspeelruimte die wordt gedeeld met de school. Op vaste tijden per ochtend gaan de peuters naar buiten Er zijn twee zandbakken en er is gelegenheid tot fietsen. De buitenruimte is ingericht met een variatie aan materialen die verschillende soorten spel oproepen.

Rondleiding?

Als je geïnteresseerd bent in de Peutercombi kun je een bezoekje brengen aan de locatie of telefonisch een afspraak maken.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier. (Kinderen op de Peutercombi worden met voorrang geplaatst op de Amsterdamse Montessorischool)

Uurtarief, contractvormen en de kinderopvangtoeslag

Klik hier voor informatie over onze uurtarieven, contractvormen en over de kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst.

Gegevens

 •   Albrecht Dürerstraat 34, 1077 MA Amsterdam
 •   06-14325130
 •   465542815 (LRKP-nummer)
 •   psz.ams@combiwel.nl
 •   Inspectierapport
 • Peutercombi voorschool
 • Stadsdeel Zuid
 • 5 uur open
 • 52 weken open
 • 08.15 – 13.15   

Kaart