Amsterdamse Montessori (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang in de Montessorischool in Amsterdam Zuid voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op de Peutercombi Montessori voorschool. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

De Amsterdamse Montessori voorschool is vijf uur per dag open, vijf dagen per week, 52 weken per jaar, dus ook in de schoolvakanties. De openingstijden zijn van 8.15-13.15 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met de Amsterdamse Montessorischool

We werken samen met de Amsterdamse Montessorischool. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met Ko Totaal

Op de Amsterdamse Montessori wordt er gewerkt met de methodiek Ko Totaal. De leidsters stimuleren de samenwerking  tussen ouders en (voor)school, gericht op de ontwikkeling van de kinderen. Zo worden de ouders geïnformeerd via een nieuwsbrief over de gang van zaken op de voorschool. Er wordt op speelse wijze aandacht besteed aan alle ontwikkelingsaspecten van je kind. Er is een evenwichtige verdeling qua activiteiten in het dagschema. De leidsters observeren en begeleiden om het spel te verrijken en te verdiepen. Voorop staat de veiligheid en de vertrouwde omgeving waarin het kind zich prettig en thuis voelt.

De locatie

We hebben een mooi ingericht en ruim peuterlokaal in het gebouw van de Amsterdamse Montessorischool. Er is een buitenspeelruimte die wordt gedeeld met de school. Op vaste tijden per ochtend gaan de peuters naar buiten. Er zijn twee zandbakken en er is gelegenheid tot fietsen. De buitenruimte is ingericht met een variatie aan materialen die verschillende soorten spel oproepen.

Ouderbetrokkenheid en uit&thuis rond thema’s

Spelen, ontdekken en leren, we luisteren naar de natuurlijke behoefte van kinderen. Daarom bieden we de kinderen met thema’s belevenissen aan. Thema’s zijn bijvoorbeeld ‘herfst’, ‘verkeer’, ‘ziek & gezond’, ‘kleding’, ‘feest’, ‘kriebelbeestjes’ of ‘op de boerderij’. Zo ontdekken de kinderen de wereld waarin we leven. Voor de kinderen is het leuk als ouders en verzorgers thuis ook weten wat er gedaan wordt. Daarvoor hebben we uit&thuis. Met uit&thuis informeren we ouders en verzorgers over de thema’s, verschijnen er nieuwsbrieven en maken we thema-thuis-werkboekjes.
Naast deze georganiseerde aanpak rond de thema’s, informeren onze medewerkers de ouders ook dagelijks bij het halen en brengen over de belevenissen van de kinderen. En zij kunnen advies geven bij vragen over opvoeding of over de ontwikkeling van de kinderen.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier. (Kinderen op de Peutercombi worden met voorrang geplaatst op de Amsterdamse Montessorischool)

Gegevens

  •   Albrecht Dürerstraat 34, 1077 MA Amsterdam
  •   06-14325130
  •   465542815 (LRKP-nummer)
  •   ams@combiwelvoorkinderen.nl
  •   Inspectierapport
  • Peutercombi voorschool
  • Stadsdeel Zuid
  • 5 uur open
  • 52 weken open
  • 08.15 – 13.15   

Kaart